Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waarder

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Waarder is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en bekijkt waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het plan doorzoek je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het maatwerkadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Waarder die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waarder

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en wat de totale besparing is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is onafhankelijk en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een autonome expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waarder (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geef je inzicht in bruikbare maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde adviseur. De juiste vakmensen check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Waarder.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en checkt welke duurzame investeringen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan stuurt hij een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel lees je randzaken zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Waarder laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Waarder vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een adviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van erkende energieadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
HoutvastgoedSteenweg 53511JKUtrecht
Tsavo B.V.Godebaldkwartier 643511DZUtrecht
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Waarder

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waarder waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids check je de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Waarder

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3555,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11175,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4740,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3395,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€42,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,75€28,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Waarder is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder bieden we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Waarder: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Essent en Vandebron, United Consumers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.850 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Waarder laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €170,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Waarder. Onderstaand kan je aan de slag met een lijstje met doelgerichte en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Waarder!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Waarder: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Waarder

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje vind je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Waarder.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van ramen, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bodegraven-Reeuwijk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Waarder aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Linschoten, Hekendorp en Papekop).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Waarder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waarder?

Het energie maatwerkadvies Waarder is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke alternatieven jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 t/m €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Waarder te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Waarder voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie