Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hekendorp

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hekendorp kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport stelt bloot welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies onderzoek je grondig de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is ontworpen voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een verslag met alle maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Hekendorp die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hekendorp

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hekendorp (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geeft een schema met innovatieve duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, isolatie van buitenmuren met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Professionele maatwerkadviseurs vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om enkele offertes aan te vragen van erkende energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een lijst met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Hekendorp.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de kosten, het rendement en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hekendorp laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Hekendorp vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een professionele energie specialist. Het is aan te bevelen om een expert uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van mogelijke energie experts die actief zijn in de gemeente Oudewater. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
HoutvastgoedSteenweg 53511JKUtrecht
Tsavo B.V.Godebaldkwartier 643511DZUtrecht
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hekendorp

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hekendorp waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids beschrijven we de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over HR-ketels.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Hekendorp

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3485,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5260,00€1100,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5155,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3120,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€400,00€52,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Hekendorp is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hekendorp: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Essent, Engie, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Powerpeers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Hekendorp laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.050 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 tot €450,00 per paneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hekendorp. Onderstaand kan je aan de slag met een lijstje met krachtige en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hekendorp!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hekendorp: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hekendorp

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand bieden we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Hekendorp.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van wanden, ramen, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oudewater biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oudewater zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hekendorp bekijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Papekop, Kamerik en Driebruggen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oudewater.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Hekendorp

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hekendorp?

Het energie maatwerkadvies Hekendorp is een adviesplan met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document biedt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €240,00 – €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hekendorp op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hekendorp voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie