Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kamerik

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Kamerik zal je verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Het onderzoek laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen vind je grondig de kosten en baten van de diverse verduurzamingsopties. Het energieadvies is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie vind je de geschatte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Kamerik die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kamerik

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een onafhankelijke energie-expert. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kamerik (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan geef je inzicht in innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te verkrijgen van erkende energie adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kamerik.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en zoekt uit welke investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag informatie zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Kamerik laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Kamerik vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we gegevens van erkende experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Woerden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
HoutvastgoedSteenweg 53511JKUtrecht
Tsavo B.V.Godebaldkwartier 643511DZUtrecht
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kamerik

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kamerik met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning ventilatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Kamerik

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk hier meer info)€2390,00€145,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4710,00€1090,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5510,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€460,00€22,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €22,50€27,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Kamerik is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder check je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kamerik: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Eneco, Budget Energie of Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Kamerik kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.800 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 t/m €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kamerik. Onderstaand tref je een schema met impactvolle en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Kamerik!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Kamerik: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur doet een grondige check en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kamerik

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bespreken we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Kamerik.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Woerden biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woerden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Kamerik vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Driebruggen, Zegveld en Waarder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woerden.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Kamerik

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kamerik?

Het energie maatwerkadvies Kamerik is een adviesplan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €205,00 tot €315,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €280,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Kamerik te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Kamerik voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie