Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zegveld

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zegveld is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is concreet en vertelt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bekijk je overzichtelijk de kosten en baten van de populaire investeringsopties. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zegveld die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zegveld

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zegveld (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een ervaren energieadviseur. Gecertificeerde energie specialisten check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om meerdere offertes te verkrijgen van gekwalificeerde experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Zegveld.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en rekent uit welke werkzaamheden doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je onderdelen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zegveld laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zegveld vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige specialist. Het is aan te bevelen om een energie expert uit de regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel delen we adresgegevens van kwalitatieve experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Woerden. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
HealthybuildingsMeester van Loostraat 93466NXWaarder
HoutvastgoedSteenweg 53511JKUtrecht
Tsavo B.V.Godebaldkwartier 643511DZUtrecht
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zegveld

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zegveld die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder kan je aan de slag met de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over waterbesparende douchekop.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zegveld

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (bekijk meer info over isolatie)€2185,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5885,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4685,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2970,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€355,00€20,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €30,50€33,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Zegveld is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Zegveld: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie of Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Zegveld bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.600 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 t/m €400,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zegveld. In het gedeelte hieronder vind je een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Zegveld!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Zegveld: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zegveld

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zegveld.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van ramen, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Woerden biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Woerden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zegveld opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Waarder, Harmelen en Hekendorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Woerden.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zegveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zegveld?

Het energie maatwerkadvies Zegveld is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de verwachte prijzen en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke opties jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €190,00 tot en met €310,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €280,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Zegveld te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op basis daarvan kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en het rendement.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Zegveld voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie