Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudewater

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oudewater geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat er mogelijk is. Het rapport verduidelijkt welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het plan bieden ze in detail de kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het plan is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie kun je meer info vinden over een kostenbegroting de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oudewater die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudewater

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudewater (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport helpt je op weg met bruikbare maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. Professionele EPA-adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is goed om meerdere offertes te vragen van gecertificeerde specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een advies met opties waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oudewater.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en analyseert welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop ontvang je een compleet energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen check je randzaken zoals de geraamde kosten, het rendement en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudewater laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Oudewater vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een specialist uit jouw eigen regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Oudewater. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Oudewater

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudewater die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geschikte duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oudewater

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2285,00€155,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5475,00€1015,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5110,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2975,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1400,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Oudewater is een slimme investering. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het functioneert tevens als een geluidswal en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudewater: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Essent, Budget Energie & Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.950 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Oudewater laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.550 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Oudewater. In de box hieronder vind je om die reden een overzicht met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oudewater!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oudewater: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oudewater

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder kan je aan de slag met handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oudewater.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, dak, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Oudewater biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oudewater zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oudewater opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals IJsselstein, Lopik en Nieuwegein).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oudewater.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Oudewater

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudewater?

Een energie maatwerkadvies Oudewater is een energieadvies met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Via dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €250,00 t/m €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €245,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudewater te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oudewater voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie