Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwegein

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwegein biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en analyseert de diverse opties. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het rapport onderschrijven ze grondig het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energierapport met alle duurzame investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Nieuwegein die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwegein

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te minimaliseren. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een lijst met maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare energie-expert. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwegein (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energie-specialist. Gediplomeerde energie experts kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is beter om meerdere offertes te ontvangen van professionele bedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met opties die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwegein.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist komt bij je thuis en berekent welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verstuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je details zoals de kosten, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwegein laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nieuwegein vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Nieuwegein. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Nieuwegein

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwegein die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen wij de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonnestroom opwekken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwegein

 1. Verlaag je energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1820,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12050,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5475,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2935,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€435,00€26,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,50€5,55 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Nieuwegein is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen wij extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwegein: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.850 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuwegein laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 – €325,00 per element.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuwegein. Onderstaand vind je om die reden een lijst met doelgerichte en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nieuwegein!

Regel een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Nieuwegein: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het rapport toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nieuwegein

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand verstrekken we nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwegein.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nieuwegein heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwegein tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Nieuwegein opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Lopik, Montfoort en Woerden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwegein.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Nieuwegein

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwegein?

Het energie maatwerkadvies Nieuwegein is een adviesrapport met suggesties voor de vergroening van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €210,00 – €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwegein te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwegein voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie