Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lopik

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Lopik is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en deelt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderzoek je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de diverse duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de geschatte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lopik die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lopik

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lopik (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Erkende energieadviseurs kan je vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om diverse offertes te vragen van gecertificeerde energie specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lopik.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Niet veel later stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel toont het rapport details zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lopik laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Lopik vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde adviseur. Het is slim om een adviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder bieden we adresgegevens van goede experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Lopik. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Lopik

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lopik waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand introduceren we de meest interessante duurzame oplossingen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over spouwmuur isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lopik

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2290,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6470,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5210,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3030,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€430,00€36,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €375,00€48,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Lopik is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder verstrekken we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Lopik: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall, Engie en Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Delta. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.550 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Lopik laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.050 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €155,00 t/m €400,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Lopik. In dit blokje check je een lijst met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lopik!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Lopik: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Lopik

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje bespreken we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Lopik.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van vloer, dak, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Lopik hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lopik zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Lopik bekijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Montfoort).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lopik.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Lopik

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lopik?

Een energie maatwerkadvies Lopik is een advies met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke opties jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €275,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lopik te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te vergroenen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners ontvangen netjes een mail met het kostenplaatje en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lopik voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie