Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lopikerkapel

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Lopikerkapel kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan laat jouw zien welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieplan onderschrijven ze uitvoerig de kosten en baten van de potentiële duurzame opties. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een advies met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel check je de kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Lopikerkapel die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lopikerkapel

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige specialist op het gebied van energie. Professionele en ervaren energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lopikerkapel (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een schema met alle energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Deskundige adviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes te zoeken van neutrale energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Lopikerkapel.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt langs en rekent uit welke werkzaamheden passen bij de woning. Vervolgens mailt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lopikerkapel laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Lopikerkapel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele specialist. Het is wijs om een energie expert uit de buurt te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel check je adresgegevens van mogelijke vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Lopik. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Lopikerkapel

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lopikerkapel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand vind je goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Lopikerkapel

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4415,00€525,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4720,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4905,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Lopikerkapel is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand bekijk je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Lopikerkapel: betaalbaar en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Engie en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.200 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Lopikerkapel laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 t/m €475,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Lopikerkapel. In het gedeelte hieronder delen we daarom een aantal effectieve en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lopikerkapel!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Lopikerkapel: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Lopikerkapel

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand onderzoek je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Lopikerkapel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Lopik biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lopik vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Lopikerkapel opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wijngaarden, Jaarsveld en Giessenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lopik.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Lopikerkapel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lopikerkapel?

Een energie maatwerkadvies Lopikerkapel is een energieadvies inclusief suggesties voor het vergroenen van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieadvies biedt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €220,00 tot en met €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Lopikerkapel aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Lopikerkapel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie