Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Jaarsveld

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Jaarsveld biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en verkent wat er mogelijk is. Het plan is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport onderzoek je in detail de kosten en de terugverdientijd van de verschillende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Jaarsveld die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-jaarsveld

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te beperken. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Hiervoor kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende adviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Jaarsveld (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft een schema met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren energieadviseur. Gekwalificeerde vakmensen kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om meerdere offertes te verkrijgen van ervaren maatwerkadviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Jaarsveld.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert komt langs en berekent welke investeringen doeltreffend zijn. Op basis hiervan mailt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je informatie zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Jaarsveld laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Jaarsveld vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een ervaren vakman. Het is wijs om een energie expert rondom je woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel delen we adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Lopik. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Jaarsveld

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Jaarsveld die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder vind je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Jaarsveld

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2335,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5565,00€830,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4845,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3375,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€31,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1000,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Jaarsveld is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Jaarsveld: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie & Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Jaarsveld kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.550 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €160,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Jaarsveld. Hieronder doorzoek je een lijst met impactvolle en goedkope energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Jaarsveld!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Jaarsveld: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het advies geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Jaarsveld

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bieden we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Jaarsveld.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van ramen, wanden, vloer, gevel, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Lopik hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lopik vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Jaarsveld vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Giessenburg, Polsbroek en Benschop).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lopik.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Jaarsveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Jaarsveld?

Een energie maatwerkadvies Jaarsveld is een plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit document een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Via dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €175,00 t/m €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Jaarsveld te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Jaarsveld voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie