Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Polsbroek

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Polsbroek is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan bekijk je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geraamde kosten, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Polsbroek die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-polsbroek

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te beperken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Let op: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Polsbroek (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energie-expert. De juiste energieadviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om 2 of 3 offertes te verkrijgen van ervaren maatwerkadviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een complete samenvatting met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Polsbroek.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur komt op locatie en rekent uit welke maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen mailt hij een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze informatie zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Polsbroek laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Polsbroek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de omgeving te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we adres details van mogelijke vakmensen die actief zijn in de gemeente Lopik. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Polsbroek

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Polsbroek die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Polsbroek

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4560,00€465,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11175,00€750,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5265,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3095,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€35,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €460,00€37,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Polsbroek is een slimme investering. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder verstrekken we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Polsbroek: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Vattenfall & Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Polsbroek aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €4.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €250,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Polsbroek. Hieronder doorzoek je een lijstje met relevante en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Polsbroek!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Polsbroek: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Polsbroek

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand delen we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Polsbroek.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, ramen, gevel, vloer, wanden.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Lopik hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Lopik zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Polsbroek opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Benschop, Snelrewaard en Lopikerkapel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Lopik.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Polsbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Polsbroek?

Het energie maatwerkadvies Polsbroek is een besparingsadvies met aanbevelingen voor het verduurzamen van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de grootte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot en met €315,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €280,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Polsbroek aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Polsbroek voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie