Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Snelrewaard

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Snelrewaard biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport delen ze in detail de initiële investering en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze check je de investering, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Snelrewaard die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-snelrewaard

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hierbij kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Snelrewaard (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het document geef je inzicht in bruikbare energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Professionele EPA-adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te bevelen om meerdere offertes te ontvangen van onafhankelijke adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website word je geleid naar een complete samenvatting met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Snelrewaard.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt thuis langs en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Vervolgens mailt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen check je randzaken zoals de uiteindelijke kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Snelrewaard laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Snelrewaard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gekwalificeerde specialist. Het is goed om een expert uit de omgeving te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder delen we naam + adresgegevens van betrouwbare energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Oudewater. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Snelrewaard

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Snelrewaard waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder delen wij de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Snelrewaard

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3545,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5395,00€910,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4715,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2920,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€20,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €18,25€27,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Snelrewaard is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Snelrewaard: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent en Powerpeers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Snelrewaard laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.850 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 tot €525,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Snelrewaard. In de box hieronder doorzoek je een lijstje met impactvolle en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Snelrewaard!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Snelrewaard: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Snelrewaard

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand vind je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Snelrewaard.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van ramen, wanden, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Oudewater heeft mogelijk verschillende regionale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oudewater kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Snelrewaard aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Lopikerkapel, Vleuten en Jaarsveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oudewater.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Snelrewaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Snelrewaard?

Dit energie maatwerkadvies Snelrewaard is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €235,00 tot en met €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je ongeveer €245,00. Tip: het is handig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Snelrewaard aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Snelrewaard voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie