Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vleuten

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Vleuten kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en beoordeelt wat er mogelijk is. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke opties het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport doorzoek je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieadvies met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Vleuten die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vleuten

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een professionele expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vleuten (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport geeft een schema met alle verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van de gevel en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een onafhankelijke energie-specialist. Deskundige EPA-adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes te ontvangen van deskundige energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vleuten.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en checkt welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Op basis hiervan verkrijg je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de geraamde kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Vleuten laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Vleuten vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende energieadviseur. Het is verstandig om een energie expert uit de buurt te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel lees je contactgegevens van erkende experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Utrecht. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VEENLAND bouwmanagement B.V.Lomondmeer 143446JXWoerden
Thermische Controle B.V.Remmerstein 293452NPVleuten
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
PS Energy ServicesRingwade 373439LMNieuwegein
LBP Sight B.V.Kelvinbaan 403439MTNieuwegein
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Vleuten

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vleuten die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder delen wij de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Vleuten

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk meer info over isolatie)€3415,00€395,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11075,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5200,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3180,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€475,00€49,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,50€35,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Vleuten is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Dat heeft veel pluspunten: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte verstrekken we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vleuten: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Vleuten laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.050 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 t/m €350,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vleuten. In de box hieronder tref je een schema met relevante en voordelige maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Vleuten!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Vleuten: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Vleuten

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje bespreken we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Vleuten.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Utrecht heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrecht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vleuten afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Jaarsveld, De Meern en Polsbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrecht.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Vleuten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vleuten?

Dit energie maatwerkadvies Vleuten is een besparingsrapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €230,00 t/m €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Vleuten op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Vleuten voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie