Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Meern

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies De Meern is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en analyseert waar de mogelijkheden liggen. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het plan delen ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in De Meern die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-meern

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Meern (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan biedt een lijst met alle energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde adviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te ontvangen van betrouwbare adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in De Meern.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en checkt welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in De Meern laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur De Meern vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke expert. Het is nuttig om een energie expert rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Utrecht. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Thermische Controle B.V.Remmerstein 293452NPVleuten
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
VEENLAND bouwmanagement B.V.Lomondmeer 143446JXWoerden
PS Energy ServicesRingwade 373439LMNieuwegein
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio De Meern

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Meern waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids noemen we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over water-water warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in De Meern

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€2115,00€295,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10475,00€750,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4920,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3155,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€380,00€46,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1225,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in De Meern is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder bieden we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp De Meern: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent of Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in De Meern laten plaatsen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) is er al voor €3.700 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in De Meern. Bijgaand check je een lijst met impactvolle en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in De Meern!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel De Meern: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesrapport geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in De Meern

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand bespreken we praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in De Meern.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, dak, wanden, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Utrecht heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrecht tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening De Meern aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Polsbroek, Haarzuilens en Snelrewaard).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrecht.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in De Meern

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Meern?

Dit energie maatwerkadvies De Meern is een advies met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan behandelt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot wel €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in De Meern te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de besparing.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in De Meern voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie