Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Utrecht

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Utrecht kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies beschrijven ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Utrecht die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-utrecht

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende energie-expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Utrecht (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geef je inzicht in alle energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Objectieve energie adviseurs vind je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om verschillende offertes aan te vragen van deskundige energie experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een opsomming met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Utrecht.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke opties doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen krijg je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Utrecht laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Utrecht vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een adviesbureau uit de regio te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Utrecht. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Bommel Advies UtrechtDraaiweg 383515EMUtrecht
Goed Punt EnergielabelWanninkhoflaan 853526XNUtrecht
Stichting PortaalBeneluxlaan 93527HSUtrecht
AkkiEnergySingeldwarsstraat 163513BSUtrecht
Tsavo B.V.Godebaldkwartier 643511DZUtrecht
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Utrecht

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Utrecht die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand delen we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Utrecht

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4295,00€440,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10875,00€660,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5160,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3095,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€355,00€40,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1025,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Utrecht is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Utrecht: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie of Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Utrecht bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een extra buffervat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €205,00 – €400,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Utrecht. Onderstaand delen wij een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Utrecht!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Utrecht: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Utrecht

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder doorzoek je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Utrecht.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Utrecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrecht tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Utrecht vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oudewater, Nieuwegein en Stichtse Vecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrecht.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Utrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Utrecht?

Een energie maatwerkadvies Utrecht is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het document bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit energieplan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot en met €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Utrecht op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Utrecht voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie