Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haarzuilens

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Haarzuilens is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het energieplan vind je heel specifiek de kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsopties. Het energierapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Haarzuilens die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-haarzuilens

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verkleinen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haarzuilens (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geef je inzicht in alle maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. De juiste vakmensen vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes op te vragen van gecertificeerde energieadviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Haarzuilens.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur komt langs en stelt vast welke investeringen doelgericht zijn. Op basis hiervan stuurt hij een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Haarzuilens laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Haarzuilens vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde vakman. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder bieden we namen en adressen van mogelijk interessante specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Utrecht. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
De Label BoerRijksstraatweg 10013454HKDe Meern
Readi Advies & DienstverleningVijzelplantsoen 43461JHLinschoten
Verburg Bouwkundige InspectiesKastanjelaan 183465TDDriebruggen
Thermische Controle B.V.Remmerstein 293452NPVleuten
VEENLAND bouwmanagement B.V.Lomondmeer 143446JXWoerden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Haarzuilens

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haarzuilens die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Haarzuilens

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4670,00€490,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11250,00€620,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4890,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2970,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€455,00€35,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €28,50€36,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Haarzuilens is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder bekijk je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Haarzuilens: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie en Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Haarzuilens laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.700 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 – €450,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Haarzuilens. In dit blokje kan je aan de slag met een weergave met handige en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Haarzuilens!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Haarzuilens: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesrapport bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Haarzuilens

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder doorzoek je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Haarzuilens.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van dak, gevel, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Utrecht heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Utrecht tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Haarzuilens bekijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Snelrewaard, Linschoten en Vleuten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Utrecht.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Haarzuilens

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haarzuilens?

Het energie maatwerkadvies Haarzuilens is een adviesplan met een plan van aanpak voor de vergroening van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de geraamde kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €240,00 t/m €330,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Haarzuilens aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Haarzuilens voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie