Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stichtse Vecht

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Stichtse Vecht biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan onderschrijven ze grondig de kosten en baten van de bekende duurzame keuzes. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energieplan met alle investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per keuze vind je de investering, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Stichtse Vecht die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stichtse-vecht

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verkleinen. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze adviseur neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert op het gebied van energie . Vakbekwame en neutrale energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stichtse Vecht (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geeft een schema met alle duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van erkende specialisten. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Stichtse Vecht.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stichtse Vecht laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Stichtse Vecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviseur rondom je woonplaats te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel doorzoek je namen en adressen van mogelijk interessante adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Stichtse Vecht. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Stichtse Vecht

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stichtse Vecht waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids bespreken we de meest geschikte maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Stichtse Vecht

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2245,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11425,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4785,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2945,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€49,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,50€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Stichtse Vecht is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Stichtse Vecht: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Engie, Budget Energie of Vandebron, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.450 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Stichtse Vecht laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.850 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 tot €325,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Stichtse Vecht. Hieronder delen wij een weergave met populaire en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Stichtse Vecht!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Stichtse Vecht: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Stichtse Vecht

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bieden we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Stichtse Vecht.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Stichtse Vecht vergelijken in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuwegein, Woerden en De Ronde Venen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Stichtse Vecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stichtse Vecht?

Dit energie maatwerkadvies Stichtse Vecht is een concept plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de geschatte kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke aanbevelingen jouw woning verduurzamen. Via dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot ongeveer €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €250,00. Het is nuttig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Stichtse Vecht te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Stichtse Vecht voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie