Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Loenersloot

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Loenersloot is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het energieadvies is concreet en vertelt welke keuzes een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport onderzoek je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Loenersloot die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-loenersloot

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te beperken. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiedeskundige neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een betrouwbare specialist. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Loenersloot (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een schema met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, isolatie van buitengevels met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Erkende bedrijven zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes te verkrijgen van gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Loenersloot.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen krijg je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je details zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Loenersloot laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Loenersloot vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende energie expert. Het is beter om een energie-specialist uit de omgeving te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van mogelijke bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Stichtse Vecht. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Loenersloot

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Loenersloot die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over dak isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Loenersloot

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer info)€4285,00€495,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10825,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4575,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3140,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€38,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,75€31,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Loenersloot is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte delen wij handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Loenersloot: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall of Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €4.950 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Loenersloot laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) kost je circa €3.600 (incl. montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €195,00 – €325,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Loenersloot. In de box hieronder doorzoek je een lijstje met handige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Loenersloot!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Loenersloot: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Loenersloot

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder vind je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Loenersloot.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, wanden, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Loenersloot bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Nieuwersluis, Mijdrecht en Loenen aan de Vecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Loenersloot

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Loenersloot?

Dit energie maatwerkadvies Loenersloot is een besparingsadvies met verschillende opties voor de vergroening van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de investering en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit document onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 – €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Loenersloot te verkrijgen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Loenersloot voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie