Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Mijdrecht

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Mijdrecht biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en inspecteert wat de opties zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke alternatieven doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen doorzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het energieplan is bedoeld voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel check je de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Mijdrecht die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-mijdrecht

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren maatwerkadviseur. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Mijdrecht (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Geschikte adviesbedrijven kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energie specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform word je geleid naar een overzicht van werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Mijdrecht.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze onderwerpen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Mijdrecht laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Mijdrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel vind je adres details van professionele energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente De Ronde Venen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Mijdrecht

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Mijdrecht met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over gevel isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Mijdrecht

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1085,00€360,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11850,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5230,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2875,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€315,00€34,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €21,00€31,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Mijdrecht is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte check je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Mijdrecht: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Eneco en Oxxio, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Mijdrecht laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.600 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Mijdrecht. Onderstaand vind je om die reden een lijst met effectieve en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Mijdrecht!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Mijdrecht: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Mijdrecht

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bespreken we actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Mijdrecht.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, ramen, wanden, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Mijdrecht bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Loenen aan de Vecht, Vinkeveen en Vreeland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Mijdrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Mijdrecht?

Een energie maatwerkadvies Mijdrecht is een adviesplan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport behandelt per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €230,00 tot €350,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Mijdrecht op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Mijdrecht voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie