Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud Zuilen

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oud Zuilen is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het rapport laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies beschrijven ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Oud Zuilen die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-zuilen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud Zuilen (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geef je inzicht in verschillende vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), binnen- of buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve adviseurs zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te bevelen om meerdere offertes op te vragen van ervaren energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met groene maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oud Zuilen.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert bezoekt je aan huis en stelt vast welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud Zuilen laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Oud Zuilen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een energie-specialist rondom je woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Stichtse Vecht. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oud Zuilen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud Zuilen die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder bespreken we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over LED-verlichting.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oud Zuilen

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4425,00€490,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5650,00€935,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4520,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2890,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1125,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Oud Zuilen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bekijk je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oud Zuilen: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie, Essent of Delta, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Vandebron. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Oud Zuilen laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.750 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 t/m €475,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oud Zuilen. Hieronder vind je om die reden een lijst met populaire en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Oud Zuilen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oud Zuilen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Oud Zuilen

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder tref je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oud Zuilen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van (spouw)muur, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Oud Zuilen opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Zegveld, Tienhoven en Harmelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Oud Zuilen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud Zuilen?

Een energie maatwerkadvies Oud Zuilen is een energieadvies met aanbevelingen voor de vergroening van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies onderschrijft per maatregel het budget en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Via dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €185,00 tot ongeveer €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud Zuilen te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het complex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oud Zuilen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie