Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maarssen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Maarssen biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het plan is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan doorzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de diverse energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je een kostenbegroting het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Maarssen die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maarssen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een neutrale vakman. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maarssen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan helpt je op weg met diverse energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan toepassen van HR++ glas, het toepassen van muurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk adviseur. Erkende bedrijven kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te zoeken van gediplomeerde energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een advies met duurzaamheidsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Maarssen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verstuurt hij een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze informatie zoals de investering, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Maarssen laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Maarssen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele energieadviseur. Het is raadzaam om een specialist uit de regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van goede vakmensen die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Stichtse Vecht. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Maarssen

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maarssen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen wij goede duurzame oplossingen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over tochtstrips.

Het comfort van een energiezuinige woning in Maarssen

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3605,00€405,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10375,00€610,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5090,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3050,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€31,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1150,00€190,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Maarssen is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder noemen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Maarssen: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Essent & Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Maarssen bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.200 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €205,00 tot €350,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Maarssen. In dit blokje lees je een schema met praktische en aantrekkelijk geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Maarssen!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Maarssen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Maarssen

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen we bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Maarssen.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, gevel, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Maarssen aanvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kamerik, Oud Zuilen en Zegveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Maarssen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maarssen?

Het energie maatwerkadvies Maarssen is een besparingsrapport met verschillende opties voor de vergroening van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €195,00 t/m €295,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Maarssen te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Maarssen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie