Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kockengen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kockengen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het onderzoek is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport tref je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de bekende investeringskeuzes. Het advies is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een energieadvies met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel check je het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Kockengen die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kockengen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt zorgvuldig vermeld welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een objectieve specialist op het gebied van energie. Professionele en bedreven energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kockengen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies bevat een weergaven van verschillende energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met EPS en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Geschikte specialisten kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om diverse offertes te vragen van betrouwbare bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een opsomming met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kockengen.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen delen ze kenmerken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Kockengen laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Kockengen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een adviseur uit de regio te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder vind je gegevens van mogelijke energie experts die werken in de gemeente Stichtse Vecht. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kockengen

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kockengen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand check je de beste vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over elektrisch koken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kockengen

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk hier meer info)€2155,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11100,00€775,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4705,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2935,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€475,00€23,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €6,20€7,70 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Kockengen is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kockengen: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, Essent, Vattenfall of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Kockengen laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.900 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €160,00 – €550,00 per IR-paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kockengen. In dit blokje vind je om die reden een aantal relevante en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Kockengen!

Regel een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Kockengen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Kockengen

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand doorzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Kockengen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van wanden, gevel, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Stichtse Vecht hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Stichtse Vecht zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Kockengen gebruiken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Breukelen, Nieuwersluis en Breukeleveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stichtse Vecht.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Kockengen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kockengen?

Het energie maatwerkadvies Kockengen is een plan met verschillende opties voor het duurzamer maken van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de minimale prijzen en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 tot €300,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €240,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Kockengen te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kockengen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie