Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Breukeleveen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Breukeleveen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en inspecteert de diverse opties. Het plan laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan bekijk je grondig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze kun je meer info vinden over het kostenplaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Breukeleveen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-breukeleveen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kan je vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Breukeleveen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan bevat een weergaven van verschillende duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van voorzetwanden of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke adviseur. Professionele adviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een opsomming met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Breukeleveen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en inspecteert welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je kenmerken zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Breukeleveen laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Breukeleveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde expert. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel verstrekken we namen en adressen van betrouwbare vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Wijdemeren. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Breukeleveen

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Breukeleveen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand check je goede duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over tochtwerende strips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Breukeleveen

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4210,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10600,00€650,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5190,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2980,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€420,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €33,00€37,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Breukeleveen is een minimale vereiste. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder lees je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Breukeleveen: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Breukeleveen laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 – €400,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Breukeleveen. In dit blokje vind je daarom een lijst met effectieve en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Breukeleveen!

Regel een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Breukeleveen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Breukeleveen

Alle woningen in Provincie Noord-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand onderzoek je actuele informatie de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Breukeleveen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Wijdemeren heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Wijdemeren zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Breukeleveen vergelijken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Tienhoven, Nieuwer Ter Aa en Westbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Wijdemeren.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Breukeleveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Breukeleveen?

Dit energie maatwerkadvies Breukeleveen is een advies met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke opties jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €250,00 – €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Breukeleveen te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Breukeleveen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie