Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westbroek

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Westbroek biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan beschrijven ze nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle energiebesparende maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Westbroek die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-westbroek

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze professional check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energie-expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westbroek (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft een schema met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Erkende vakmensen kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is wijs om meerdere offertes te zoeken van neutrale adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Westbroek.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur neemt de woning op en analyseert welke maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de verwachte prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Westbroek laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Westbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke adviseur. Het is verstandig om een energie expert uit jouw eigen regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we adresgegevens van kwalitatieve energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente De Bilt. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
T&t EnergieFuuthof 273582DHUtrecht
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Westbroek

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westbroek waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bieden we informatie rondom de meest voorkomende duurzame oplossingen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Westbroek

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk meer info over isolatie)€4555,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4480,00€900,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4625,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3400,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€450,00€48,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €17,50€30,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Westbroek is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder delen wij praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Westbroek: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall of Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.300 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Westbroek laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €250,00 – €425,00 per paneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Westbroek. In dit blokje kan je aan de slag met een weergave met krachtige en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Westbroek!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Westbroek: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het advies toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Westbroek

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder kan je aan de slag met handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Westbroek.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerk aan vloer, gevel, (spouw)muur, wanden, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente De Bilt biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer De Bilt vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Westbroek opzoeken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Maarssen, Breukelen en Oud Zuilen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Bilt.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Westbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westbroek?

Het energie maatwerkadvies Westbroek is een besparingsadvies met suggesties voor het duurzamer maken van jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies biedt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €235,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €280,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Westbroek op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Westbroek voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie