Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Bilt

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies De Bilt is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke opties passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het energierapport onderschrijven ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de bekende maatregelen. Het maatwerkrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel vind je de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in De Bilt die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-bilt

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het document wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde vakman. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Bilt (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geef je inzicht in uiteenlopende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energie-expert. Objectieve experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes te verkrijgen van professionele vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in De Bilt.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke opties gunstig zijn. Op basis hiervan verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel delen ze onderdelen zoals de verwachte kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in De Bilt laten uitvoeren). De adviseur weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur De Bilt vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren adviseur. Het is goed om een energie-specialist uit jouw eigen regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder check je gegevens van betrouwbare energieadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente De Bilt. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Develop Inc. Projects B.V.Soestdijkseweg Zuid 2493721AEBilthoven
JoelesJan Provostlaan 723723RDBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving De Bilt

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Bilt die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen wij de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in De Bilt

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4355,00€520,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5670,00€605,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5140,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€390,00€27,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €27,00€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in De Bilt is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp De Bilt: een voordeliger systeem en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Eneco, GreenChoice en Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Delta, Oxxio. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.150 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in De Bilt laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €4.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €215,00 t/m €550,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in De Bilt. In het gedeelte hieronder doorzoek je een lijstje met effectieve en niet al te dure verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in De Bilt!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel De Bilt: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in De Bilt

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand verstrekken we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in De Bilt.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, ramen, wanden, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente De Bilt heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Bilt tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening De Bilt bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Stichtse Vecht, De Ronde Venen en Baarn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Bilt.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in De Bilt

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Bilt?

Dit energie maatwerkadvies De Bilt is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In dat geval is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot en met €330,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €280,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in De Bilt aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het complex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in De Bilt voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie