Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Baarn

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Baarn is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en beoordeelt de diverse opties. Het onderzoek stelt bloot welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energieplan doorzoek je nauwkeurig de kosten en baten van de potentiële investeringskeuzes. Het verduurzamingsrapport is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in het kostenplaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Baarn die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-baarn

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verlagen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige neem contact op om kennis te maken. Deze persoon doet een deskundige checkup en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde adviseur. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Baarn (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van bruikbare vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van buitengevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige maatwerkadviseur. Professionele EPA-adviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om meerdere offertes te ontvangen van gekwalificeerde bedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Baarn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur bezoekt je aan huis en analyseert welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport details zoals de geschatte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Baarn laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Baarn vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. Bijgaand vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Baarn. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
t Went Ventures B.V.Betje Wolfflaan 23723DLBilthoven
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Baarn

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Baarn waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder check je de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Baarn

 1. Een lagere energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1860,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6430,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5170,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3005,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€51,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,10€8,20 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Baarn is een hele goede keuze. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder tref je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Baarn: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Vattenfall, Engie, Budget Energie & Delta, Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €6.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Baarn kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost ongeveer €3.950 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €215,00 – €525,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Baarn. Hieronder check je een lijst met belangrijke en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Baarn!

Vraag naar het adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Baarn: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Baarn

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand lees je praktische informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Baarn.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van gevel, vloer, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Baarn biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Baarn tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Baarn vergelijken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. De Ronde Venen, Zeist en Bunschoten).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Baarn.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Baarn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Baarn?

Het energie maatwerkadvies Baarn is een document met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €250,00 tot €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Baarn te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Baarn voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie