Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zeist

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Zeist biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en test waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport toont aan welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies onderzoek je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zeist die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zeist

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde vakman. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zeist (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in bruikbare maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve energie-specialist. Gekwalificeerde energie adviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is beter om enkele offertes op te zoeken van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website word je geleid naar een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zeist.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt op locatie en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort hierop verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zeist laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Zeist vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een betrouwbare vakman. Het is aan te bevelen om een adviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder tref je gegevens van professionele maatwerkadviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Zeist. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zeist

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zeist waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand noemen we goede duurzame oplossingen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zeist

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2025,00€150,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3195,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€395,00€60,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1075,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Zeist is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder delen we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zeist: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Essent, Eneco, Vattenfall en Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zeist laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.300 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Zeist. In de box hieronder delen wij een overzicht met doelgerichte en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zeist!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zeist: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit energieplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zeist

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zeist.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, gevel, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zeist biedt mogelijk ook diverse individuele subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zeist zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zeist vergelijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Utrecht, Stichtse Vecht en De Bilt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zeist.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Zeist

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zeist?

Het energie maatwerkadvies Zeist is een rapport inclusief suggesties voor de verduurzaming van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met de kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 t/m €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €280,00. Het is slim om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Zeist aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zeist voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie