Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Austerlitz

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Austerlitz kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en beoordeelt waar de kansen liggen. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies bieden ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de diverse investeringsopties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een verduurzamingsplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Austerlitz die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-austerlitz

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te reduceren In het onderzoek wordt gedetailleerd weergegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende energiedeskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Austerlitz (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geef je inzicht in innovatieve maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energie-specialist. Ervaren EPA-adviseurs zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om 2 of 3 offertes aan te vragen van deskundige bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met energiebesparende maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Austerlitz.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau loopt door de woning en bekijkt welke investeringen het meest effectief zijn. Vervolgens mailt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Austerlitz laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woning?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Austerlitz vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie specialist. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel check je adres-informatie van kwalitatieve vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Zeist. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
Develop Inc. Projects B.V.Soestdijkseweg Zuid 2493721AEBilthoven
JoelesJan Provostlaan 723723RDBilthoven
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Austerlitz

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Austerlitz die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen kopen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Austerlitz

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2450,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10975,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5410,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3275,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€24,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,75€30,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Austerlitz is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Austerlitz: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice, Essent of United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €6.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Austerlitz laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €155,00 t/m €525,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Austerlitz. Hieronder verstrekken we een lijst met handige en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Austerlitz!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Austerlitz: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Austerlitz

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder check je nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Austerlitz.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, vloer, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zeist heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zeist tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Austerlitz opvragen in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Waverveen, Bilthoven en Wilnis).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zeist.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Austerlitz

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Austerlitz?

Dit energie maatwerkadvies Austerlitz is een adviesrapport inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies geeft per maatregel het budget en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot en met €290,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €235,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Austerlitz te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Austerlitz voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie