Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wilnis

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Wilnis zal je verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan toont aan welke aanbevelingen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies bekijk je gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte investeringsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel lees je het financiële plaatje, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wilnis die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wilnis

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde energieadviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wilnis (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van buitenmuurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een ervaren energie-specialist. Geschikte energieadviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om meerdere offertes te ontvangen van gecertificeerde bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website kom je uiteindelijk tot een overzicht van duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Wilnis.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en beschrijft welke investeringen passen bij de woning. Binnen een paar dagen ontvang je het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Wilnis laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Wilnis vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een professionele energie specialist. Het is raadzaam om een energie expert rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele vakmensen die werken in de gemeente De Ronde Venen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Wilnis

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wilnis waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder introduceren we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over kruipruimte isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Wilnis

 1. Een lagere energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3585,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4920,00€935,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4890,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2840,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€42,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €23,00€31,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Wilnis is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je genereren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Wilnis: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Essent of Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Wilnis kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief installatie.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 – €475,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Wilnis. Bijgaand lees je een schema met krachtige en laag geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Wilnis!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Wilnis: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Wilnis

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand kan je aan de slag met een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Wilnis.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van wanden, ramen, (spouw)muur, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Wilnis opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Mijdrecht, Woerdense Verlaat en Vinkeveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Wilnis

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wilnis?

Het energie maatwerkadvies Wilnis is een energieplan met suggesties voor het vergroenen van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document behandelt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €230,00 tot ongeveer €305,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wilnis op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren wat zij zouden willen aanpassen om het complex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Wilnis voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie