Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woerdense Verlaat

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Woerdense Verlaat zal je verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsplan onderzoek je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsplan met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel lees je een kostenbegroting de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Woerdense Verlaat die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-woerdense-verlaat

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verlagen. In het onderzoek wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiecoach bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een professionele specialist. Gecertificeerde en onpartijdige energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woerdense Verlaat (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve verduurzamingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een professionele maatwerk adviseur. De juiste energie specialisten zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes te verkrijgen van deskundige experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een advies met opties die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Woerdense Verlaat.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau komt thuis langs en analyseert welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze aspecten zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Woerdense Verlaat laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Woerdense Verlaat vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een onafhankelijke adviseur. Het is verstandig om een adviseur uit jouw eigen regio te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Nieuwkoop. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Woerdense Verlaat

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woerdense Verlaat die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids bieden we informatie rondom de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuur isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Woerdense Verlaat

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3560,00€475,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10325,00€660,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5060,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3140,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€39,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €550,00€38,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Woerdense Verlaat is een slimme investering. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder lees je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Woerdense Verlaat: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Engie, Budget Energie, Essent of Vandebron, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Woerdense Verlaat bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.300 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Woerdense Verlaat. Onderstaand doorzoek je een overzicht met populaire en betaalbare energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Woerdense Verlaat!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Woerdense Verlaat: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Woerdense Verlaat

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Woerdense Verlaat.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan vloer, gevel, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Woerdense Verlaat vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Vinkeveen, Austerlitz en Waverveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Woerdense Verlaat

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woerdense Verlaat?

Het energie maatwerkadvies Woerdense Verlaat is een adviesplan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies biedt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €280,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Woerdense Verlaat aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Woerdense Verlaat voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Ga naar RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie