Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waverveen

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Waverveen biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en deelt wat er mogelijk is. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkrapport met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel lees je het budget, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Waverveen die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-waverveen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige energiedeskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waverveen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitengevels met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Deskundige experts check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige adviesbedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Waverveen.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en berekent welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop stuurt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze onderdelen zoals de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Waverveen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Waverveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een ervaren specialist. Het is raadzaam om een adviseur uit de regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel behandelen we namen en adressen van betrouwbare maatwerkadviseurs die huizen inspecteren in de gemeente De Ronde Venen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EP BouwadviesKievit 473641TDMijdrecht
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
van Dijk B&A Bouwkundig AdviesbureauKlokjeslaan 1133601HDMaarssen
Humble Inspect B.V.Pythagoraslaan 1013584BBUtrecht
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Waverveen

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waverveen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand beschrijven we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Waverveen

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1835,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11575,00€625,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4675,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3050,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€465,00€56,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €625,00€49,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Waverveen is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand check je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Waverveen: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall & Delta, Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.200 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Waverveen laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.000 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €230,00 t/m €500,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Waverveen. Onderstaand vind je een schema met populaire en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Waverveen!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Waverveen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die geschikt zijn om je woning te verduurzamen. Dit adviesrapport vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Waverveen

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand vind je up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Waverveen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, vloer, wanden, gevel, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente De Ronde Venen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Ronde Venen vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Waverveen vergelijken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Loenersloot, Wilnis en Mijdrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Ronde Venen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Waverveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waverveen?

Een energie maatwerkadvies Waverveen is een energieplan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies biedt per maatregel het budget en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €250,00 tot wel €310,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €230,00. Wij adviseren om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Waverveen te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Waverveen voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie