Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwkoop

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwkoop is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en analyseert de diverse opties. Het onderzoek is concreet en vertelt welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het plan vind je grondig de kosten en de terugverdientijd van de bekende duurzame opties. Het energieplan is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle opties die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel vind je de geschatte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nieuwkoop die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwkoop

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele expert. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwkoop (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document biedt een lijst met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Professionele energie specialisten zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is wijs om diverse offertes op te vragen van deskundige energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met maatregelen die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Nieuwkoop.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau komt bij je thuis en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop ontvang je een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze aspecten zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwkoop laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nieuwkoop vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde specialist. Het is slim om een energie-specialist uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Nieuwkoop. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuwkoop

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwkoop waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over bodemisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuwkoop

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk meer info over isolatie)€1695,00€390,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10350,00€735,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4645,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3315,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€475,00€44,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €22,25€32,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Nieuwkoop is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het stuk hieronder noemen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwkoop: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice, Engie en Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuwkoop laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €180,00 tot €425,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Nieuwkoop. In dit blokje vind je een lijst met effectieve en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuwkoop!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nieuwkoop: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nieuwkoop

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder verstrekken we een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwkoop.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatie van dak, (spouw)muur, vloer, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Nieuwkoop biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Nieuwkoop zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nieuwkoop vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn en Den Haag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Nieuwkoop.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Nieuwkoop

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwkoop?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwkoop is een energieadvies met verschillende opties voor het vergroenen van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 tot €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwkoop op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Nieuwkoop voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie