Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Haag

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Den Haag kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en inspecteert wat er mogelijk is. Het rapport toont aan welke opties relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport check je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Den Haag die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-haag

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Haag (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geeft een overzicht met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde EPA-adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om verschillende offertes te vragen van deskundige energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een schema met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Den Haag.

 4. Lees het hele energierapport door

  De adviseur komt langs en beschrijft welke opties gunstig zijn. Binnen een paar dagen verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je randzaken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Haag laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Den Haag vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een professionele expert. Het is beter om een specialist uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we contactgegevens van mogelijke energie specialisten die werken in de gemeente Den Haag. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwtrend B.V.Casuariestraat 52511VBs-Gravenhage
Green ManagerBleijenburg 46 A2511VDs-Gravenhage
JK EcoVondelstraat 922513EWs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Den Haag

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Haag met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids vind je de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over isolatieglas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Den Haag

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer info)€4200,00€445,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10950,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5105,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2950,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€37,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,25€5,75 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Den Haag is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder behandelen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Den Haag: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.750 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Den Haag kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.250 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €240,00 tot €525,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Den Haag. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met impactvolle en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Den Haag!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Den Haag: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Den Haag

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Den Haag.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, ramen, dak, (spouw)muur, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Den Haag biedt mogelijk ook diverse individuele subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Den Haag kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Den Haag opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk en Delft).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Den Haag.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Den Haag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Haag?

Dit energie maatwerkadvies Den Haag is een adviesplan inclusief suggesties voor de vergroening van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesrapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot en met €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €235,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Den Haag aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Den Haag voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie