Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bodegraven-Reeuwijk

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Bodegraven-Reeuwijk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en omschrijft waar de kansen liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In de aanbevelingen check je uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde investeringsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de minimale prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bodegraven-Reeuwijk die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bodegraven-reeuwijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bodegraven-Reeuwijk (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan biedt een lijst met diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het toepassen van muurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-specialist. Gecertificeerde adviesbedrijven check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om verschillende offertes te vragen van deskundige specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een schema met opties die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bodegraven-Reeuwijk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist komt langs en beschrijft welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen lees je details zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Bodegraven-Reeuwijk laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bodegraven-Reeuwijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we namen en adressen van erkende experts die diensten aanbieden in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergielabelGroeneHartOvertocht 512411BTBodegraven
Ingenieursbureau de RaaijMoezel 17 A2491CVs-Gravenhage
Energiegarant Advies B.V.Kamvaren 112498CLs-Gravenhage
Corduard ConsultingDominicanenlaan 122408KHAlphen aan den Rijn
Woondroom AlphenHooftstraat 332406GDAlphen aan den Rijn
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Bodegraven-Reeuwijk

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bodegraven-Reeuwijk die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand bieden we informatie rondom de beste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over gevelisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Bodegraven-Reeuwijk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1670,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6780,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4805,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3140,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€320,00€46,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €505,00€45,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Bodegraven-Reeuwijk is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bodegraven-Reeuwijk: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Budget Energie of Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Bodegraven-Reeuwijk aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €195,00 tot €400,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Bodegraven-Reeuwijk. Bijgaand verstrekken we een lijstje met doelgerichte en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Bodegraven-Reeuwijk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Bodegraven-Reeuwijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bodegraven-Reeuwijk

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje vind je nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Bodegraven-Reeuwijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, vloer, dak, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bodegraven-Reeuwijk vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Bodegraven-Reeuwijk bekijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Kaag en Braassem, Zoeterwoude en Nieuwkoop).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Bodegraven-Reeuwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bodegraven-Reeuwijk?

Een energie maatwerkadvies Bodegraven-Reeuwijk is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €250,00 tot €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Bodegraven-Reeuwijk aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Bodegraven-Reeuwijk voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie leidt tot lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie