Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Reeuwijk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Reeuwijk is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en omschrijft waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energieadvies onderschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel check je de investering, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Reeuwijk die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-reeuwijk

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een autonome energieadviseur. Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Reeuwijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies bevat een weergaven van alle energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Objectieve energie experts kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is goed om 2 of 3 offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Reeuwijk.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist bezoekt je aan huis en berekent welke mogelijk interessante maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop stuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Reeuwijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Reeuwijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende vakman. Het is nuttig om een energieadviseur uit de buurt te contacteren. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder lees je naam + adresgegevens van kwalitatieve maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Reeuwijk

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Reeuwijk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder introduceren we de meest geschikte maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over dak isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Reeuwijk

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2200,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6110,00€825,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4790,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2965,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€38,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Reeuwijk is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. De effecten zijn positief: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand bekijk je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Reeuwijk: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, Engie of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Reeuwijk aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een extra buffervat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.600 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 t/m €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Reeuwijk. Onderstaand lees je een weergave met effectieve en goedkope vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Reeuwijk!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Reeuwijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Reeuwijk

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje verstrekken we up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Reeuwijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bodegraven-Reeuwijk kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Reeuwijk gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Reeuwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Reeuwijk?

Dit energie maatwerkadvies Reeuwijk is een besparingsplan met suggesties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Middels dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €180,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is aan te raden om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Reeuwijk te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Reeuwijk voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie