Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Moordrecht

Besparen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Moordrecht kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan tref je grondig de kosten en baten van de verschillende investeringskeuzes. Het energieplan is bedoeld voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Moordrecht die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-moordrecht

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Moordrecht (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een ervaren adviseur. Ervaren maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te zoeken van gekwalificeerde energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een schema met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Moordrecht.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en analyseert welke maatregelen het meest effectief zijn. Niet veel later verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen check je informatie zoals de geschatte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Moordrecht laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Moordrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele energie expert. Het is wijs om een energie-specialist uit jouw eigen regio te nemen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder check je adres details van mogelijk beschikbare bedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Zuidplas. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Moordrecht

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Moordrecht waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Bijgaand noemen we goede energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over gevel isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Moordrecht

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1610,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4955,00€920,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5115,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3075,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€31,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,30€6,80 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Moordrecht is dan eigenlijk de basis. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder bekijk je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Moordrecht: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Engie, Eneco, Budget Energie en United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Moordrecht laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €150,00 – €350,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Moordrecht. Bijgaand doorzoek je een schema met impactvolle en voordelige verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Moordrecht!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Moordrecht: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Moordrecht

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder tref je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Moordrecht.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, vloer, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zuidplas hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zuidplas vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Moordrecht afsluiten in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Zevenhuizen, Stolwijk en Boskoop).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zuidplas.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Moordrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Moordrecht?

Het energie maatwerkadvies Moordrecht is een concept plan met een plan van aanpak voor de vergroening van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies geeft per maatregel de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 tot wel €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Moordrecht te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Moordrecht voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie