Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boskoop

De hoogte van de energierekening beperken? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Boskoop kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport laat jouw zien welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energieplan doorzoek je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame opties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een verslag met alle duurzame investeringen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Boskoop die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boskoop

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te reduceren In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach komt bij jouw thuis langs om kennis te maken. Deze persoon loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige maatwerkadviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boskoop (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies geeft een schema met diverse energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van buitengevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gediplomeerde bedrijven kan je vinden op Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is beter om diverse offertes te ontvangen van onafhankelijke adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Boskoop.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur neemt de woning op en stelt vast welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Vervolgens mailt hij een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel toont het rapport randzaken zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Boskoop laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Boskoop vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele vakman. Het is goed om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder verstrekken we adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Alphen aan den Rijn. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smits van Burgst Raadgevend IngenieursbureauBaron de Coubertinlaan 82719ELZoetermeer
Helix adviesMeridiaan 262801DAGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Boskoop

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boskoop die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder vind je de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over vloer isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Boskoop

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2085,00€160,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5585,00€985,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5515,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3030,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €635,00€45,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Boskoop is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder delen wij handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Boskoop: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Essent & Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Boskoop laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.450 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 t/m €350,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Boskoop. Onderstaand vind je om die reden een lijstje met handige en voordelige duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Boskoop!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Boskoop: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Boskoop

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Boskoop.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, ramen, vloer, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Alphen aan den Rijn heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Alphen aan den Rijn zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Boskoop afsluiten in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Gelderswoude, Reeuwijk en Moerkapelle).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Boskoop

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boskoop?

Dit energie maatwerkadvies Boskoop is een adviesrapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies behandelt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Via dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €230,00 t/m €285,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Boskoop te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Boskoop voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie