Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gelderswoude

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Gelderswoude is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Gelderswoude die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gelderswoude

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat het rendement is. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energieadviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gelderswoude (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Gecertificeerde adviesbedrijven vind je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is slim om diverse offertes te verkrijgen van objectieve maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met groene maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Gelderswoude.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Niet veel later verstuurt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Gelderswoude laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Gelderswoude vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende adviseur. Het is nuttig om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder check je adres details van kwalitatieve energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Zoeterwoude. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smits van Burgst Raadgevend IngenieursbureauBaron de Coubertinlaan 82719ELZoetermeer
Helix adviesMeridiaan 262801DAGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Gelderswoude

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gelderswoude waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder bespreken we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Gelderswoude

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2070,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5990,00€760,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4700,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2880,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€36,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €405,00€50,00 p/jaar
Kosten en baten van verschillende besparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Gelderswoude is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Gelderswoude: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Essent, Engie & Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.600 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Gelderswoude laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.200 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen ramen we op +/- €215,00 tot €400,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Gelderswoude. Bijgaand vind je een lijst met populaire en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Gelderswoude!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Gelderswoude: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het concept plan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Gelderswoude

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje onderzoek je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Gelderswoude.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van vloer, gevel, ramen, dak, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zoeterwoude biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zoeterwoude zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Gelderswoude gebruiken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Poeldijk, Moerkapelle en s-Gravenzande).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zoeterwoude.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Gelderswoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gelderswoude?

Een energie maatwerkadvies Gelderswoude is een plan inclusief suggesties voor het vergroenen van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan komt per maatregel met een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsadvies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €235,00 – €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €275,00. Het is raadzaam om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Gelderswoude te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het financiële plaatje en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gelderswoude voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie