Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zoeterwoude

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Zoeterwoude kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en onderzoekt de diverse opties. Het energieadvies toont aan welke maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het rapport beschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame keuzes. Het plan is relevant voor alle particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een verslag met alle investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie lees je de geschatte kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Zoeterwoude die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zoeterwoude

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te reduceren In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Jij ontvangt een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome energieadviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zoeterwoude (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren energieadviseur. Deskundige bedrijven kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen van deskundige vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform word je geleid naar een schema met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zoeterwoude.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau neemt de woning op en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen verstuurt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zoeterwoude laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Zoeterwoude vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale expert. Het is goed om een energie expert nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel behandelen we gegevens van professionele adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Zoeterwoude. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Alphaplan B.V.Henry Dunantweg 42402NPAlphen aan den Rijn
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zoeterwoude

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zoeterwoude waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder vind je goede energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over vloerisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zoeterwoude

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1930,00€105,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5060,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3255,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€36,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,15€5,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Zoeterwoude is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand bekijk je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zoeterwoude: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, GreenChoice of Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.100 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Zoeterwoude aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een voorraadvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 – €350,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zoeterwoude. Onderstaand check je een lijstje met populaire en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Zoeterwoude!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Zoeterwoude: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zoeterwoude

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder lees je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Zoeterwoude.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, wanden, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zoeterwoude biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zoeterwoude vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zoeterwoude aanvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Oegstgeest, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zoeterwoude.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Zoeterwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zoeterwoude?

Het energie maatwerkadvies Zoeterwoude is een energieplan met suggesties voor het duurzamer maken van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot wel €330,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zoeterwoude te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zoeterwoude voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie