Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oegstgeest

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oegstgeest is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor doelgericht advies en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek laat jouw zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het aanbevelingen-rapport doorzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een plan met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Oegstgeest die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oegstgeest

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oegstgeest (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies geeft een overzicht met diverse vergroeningsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het plaatsen van isolatie op buitenmuren en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een ervaren maatwerk adviseur. Ervaren adviseurs kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes te zoeken van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oegstgeest.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je informatie zoals een kostenbegroting, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Oegstgeest laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oegstgeest vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie specialist. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand tref je naam + adresgegevens van mogelijk interessante experts die diensten aanbieden in de gemeente Oegstgeest. Let goed op de aanwezigheid van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Groene Vrijdag Duurzaam WoningadviesBuntgras 172318TALeiden
MoveNext – duurzaam adviesSisalbaan 5 A2352AZLeiderdorp
Fluit VastgoedHobbemastraat 92391XAHazerswoude-Dorp
Buro BeckmanSchipholweg 1032316XCLeiden
ProjekthusKoopmansstraat 5 h2288BCRijswijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Oegstgeest

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oegstgeest met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder noemen we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oegstgeest

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1565,00€345,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11025,00€755,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4735,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€60,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €19,50€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Oegstgeest is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand tref je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oegstgeest: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, Essent, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Oegstgeest kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.250 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 tot €475,00 per ruimte.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Oegstgeest. In het gedeelte hieronder delen we daarom een overzicht met populaire en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Oegstgeest!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oegstgeest: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oegstgeest

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje tref je bruikbare informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Oegstgeest.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan gevel, dak, ramen, vloer, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Oegstgeest heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Oegstgeest zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oegstgeest gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Leiderdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Oegstgeest.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Oegstgeest

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oegstgeest?

Dit energie maatwerkadvies Oegstgeest is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €225,00 t/m €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €265,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oegstgeest te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het appartementencomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oegstgeest voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een goedkopere energiefactuur, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie