Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leidschendam-Voorburg

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Leidschendam-Voorburg is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen bieden ze uitvoerig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het plan is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de investering, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Leidschendam-Voorburg die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leidschendam-voorburg

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze adviseur neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende vakman. Deskundige en bedreven energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leidschendam-Voorburg (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geef je inzicht in bruikbare energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. Gediplomeerde energie adviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om minimaal 2 offertes te zoeken van objectieve adviesbedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een weergave met opties die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Leidschendam-Voorburg.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en berekent welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Leidschendam-Voorburg laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Leidschendam-Voorburg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gediplomeerde vakman. Het is raadzaam om een energieadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de lijst hieronder bieden we contactgegevens van mogelijke energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
123energielabel.nlPrins Hendriklaan 602264SWLeidschendam
DuurzaamHuisAdviesLaan van Leeuwesteyn 242271HKVoorburg
Bestendig Vastgoedvan Naeltwijckstraat 1532274NZVoorburg
NU Bouwconsult B.V.Raadhuislaan 92242CRWassenaar
Henkes BouwadviesMiddelweg 502241ARWassenaar
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Leidschendam-Voorburg

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leidschendam-Voorburg die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids behandelen we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonneboilers.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Leidschendam-Voorburg

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3360,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5645,00€805,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5510,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2870,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€56,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1075,00€195,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Leidschendam-Voorburg is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leidschendam-Voorburg: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice & Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, United Consumers. Door het principe van salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.500 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Leidschendam-Voorburg aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.400 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €195,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Leidschendam-Voorburg. In de box hieronder vind je om die reden een schema met krachtige en goedkope maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Leidschendam-Voorburg!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Leidschendam-Voorburg: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Leidschendam-Voorburg

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand bieden we actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Leidschendam-Voorburg.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, dak, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Leidschendam-Voorburg heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Leidschendam-Voorburg kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Leidschendam-Voorburg aanvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Katwijk, Wassenaar en Rijswijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Leidschendam-Voorburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leidschendam-Voorburg?

Een energie maatwerkadvies Leidschendam-Voorburg is een document met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. D.m.v. dit adviesrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 t/m €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €250,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Leidschendam-Voorburg te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Leidschendam-Voorburg voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie