Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Katwijk

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Katwijk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en controleert wat de opties zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het plan bekijk je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieplan met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Katwijk die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-katwijk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke vakman. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Katwijk (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geef je inzicht in uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een betrouwbare maatwerkadviseur. Erkende adviseurs vind je op het Centraal Register Techniek en via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van deskundige experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een complete samenvatting met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Katwijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt bij je thuis en zoekt uit welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop stuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Katwijk laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Katwijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie expert. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je gegevens van goede adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Katwijk. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
bouAd adviesgroep B.V.Zeeweg 1442224CHKatwijk
Ontwerpburo van der Vlugt B.V.De Roysloot 12 G2231NZRijnsburg
Henkes BouwadviesMiddelweg 502241ARWassenaar
Energie adviesbureau NederlandZonnebloemstraat 1462223VEKatwijk
GPB ConsultancyRozenhaag 162216AJVoorhout
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Katwijk

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Katwijk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen wij de aantrekkelijkste duurzame oplossingen voor je pand. Check ook meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Katwijk

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (bekijk hier meer info)€1650,00€265,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5430,00€825,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5070,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3355,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€22,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €590,00€43,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Katwijk is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder noemen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Katwijk: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Katwijk bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 t/m €550,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Katwijk. In de box hieronder kan je aan de slag met een weergave met handige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Katwijk!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Katwijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Katwijk

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand tref je een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Katwijk.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan dak, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Katwijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Katwijk kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Katwijk aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Teylingen, Hillegom en Wassenaar).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Katwijk.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Katwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Katwijk?

Het energie maatwerkadvies Katwijk is een adviesrapport met suggesties voor de vergroening van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies behandelt per maatregel het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €175,00 tot en met €325,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Katwijk te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Katwijk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie