Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijnsburg

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Rijnsburg is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het plan laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energierapport tref je grondig de kosten en baten van de populaire maatregelen. Het verduurzamingsrapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Rijnsburg die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijnsburg

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het plan staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze vakman loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijnsburg (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geef je inzicht in diverse energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve energie-specialist. Geschikte energie adviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om enkele offertes te verkrijgen van neutrale energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met werkzaamheden die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Rijnsburg.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist komt langs en beschrijft welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een onderbouwd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport details zoals de kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijnsburg laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Rijnsburg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder tref je naam + adresgegevens van goede energieadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Katwijk. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ontwerpburo van der Vlugt B.V.De Roysloot 12 G2231NZRijnsburg
Henkes BouwadviesMiddelweg 502241ARWassenaar
NU Bouwconsult B.V.Raadhuislaan 92242CRWassenaar
bouAd adviesgroep B.V.Zeeweg 1442224CHKatwijk
Energie adviesbureau NederlandZonnebloemstraat 1462223VEKatwijk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Rijnsburg

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijnsburg waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder delen we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over lucht-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Rijnsburg

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3455,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4305,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5015,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2880,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€33,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €26,00€34,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Rijnsburg is een hele goede keuze. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder verstrekken we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Rijnsburg: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €6.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Rijnsburg laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.750 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €500,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Rijnsburg. Bijgaand delen we daarom een overzicht met praktische en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Rijnsburg!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Rijnsburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het adviesplan vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Rijnsburg

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen we praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Rijnsburg.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Katwijk hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Katwijk zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Rijnsburg afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. De Zilk, Leidschendam en Noordwijkerhout).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Katwijk.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Rijnsburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijnsburg?

Dit energie maatwerkadvies Rijnsburg is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het vergroenen van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document behandelt per maatregel de investering en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit besparingsadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijnsburg te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Rijnsburg voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie