Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordwijkerhout

De hoogte van de energierekening beperken? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Noordwijkerhout kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en test waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In het energierapport onderzoek je grondig de kosten en de terugverdientijd van de populaire energiebesparende maatregelen. Het energieplan is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de minimale prijzen, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Noordwijkerhout die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordwijkerhout

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te reduceren In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale expert. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordwijkerhout (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele energieadviseur. Geschikte vakmensen kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om meerdere offertes op te vragen van objectieve vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een advies met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noordwijkerhout.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke werkzaamheden aansluiten bij jouw wensen. Binnen een paar dagen mailt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel vind je aspecten zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordwijkerhout laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Noordwijkerhout vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is slim om een expert uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder delen we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Noordwijk. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
Lans Energie- & BouwadviesSporkenhout 52211PLNoordwijkerhout
GPB ConsultancyRozenhaag 162216AJVoorhout
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Noordwijkerhout

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordwijkerhout die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder delen we de gunstigste maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Noordwijkerhout

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (meer over woningisolatie)€4230,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6410,00€700,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5115,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3005,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€27,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €405,00€39,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Noordwijkerhout is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte check je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Noordwijkerhout: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie of Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Noordwijkerhout laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is er al voor €3.400 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 tot €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Noordwijkerhout. Hieronder tref je een aantal effectieve en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Noordwijkerhout!

Zet een adviesgesprek in de agenda en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Noordwijkerhout: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het rapport geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Noordwijkerhout

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Noordwijkerhout.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van wanden, (spouw)muur, vloer, ramen, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Noordwijk heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Noordwijk tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Noordwijkerhout opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Lisserbroek, Voorhout en Sassenheim).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Noordwijk.
 • Verhoog je eigen hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Noordwijkerhout

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordwijkerhout?

Een energie maatwerkadvies Noordwijkerhout is een besparingsplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het rapport bespreekt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van huistype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €230,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordwijkerhout te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Noordwijkerhout voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie