Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lisserbroek

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Lisserbroek is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bekijkt de diverse opties. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport bieden ze heel specifiek de totale kosten en het rendement van de uitgezochte maatregelen. Het advies is relevant voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je het financiële plaatje, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Lisserbroek die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lisserbroek

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te reduceren In het advies wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve vakman. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lisserbroek (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan helpt je op weg met verschillende vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van EPS-isolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Objectieve maatwerkadviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om 2 of 3 offertes op te vragen van ervaren energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een lijst met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Lisserbroek.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De adviseur bezoekt je aan huis en beschrijft welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan ontvang je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel beschrijven ze kenmerken zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lisserbroek laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Lisserbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een adviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder verstrekken we adres details van professionele energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Energie A-labelScholekster 252201XHNoordwijk
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lisserbroek

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lisserbroek waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen wij goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over zonnepanelen kopen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Lisserbroek

 1. Een gunstige energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1755,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4875,00€1080,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5250,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2955,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€340,00€51,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,20€7,85 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Lisserbroek is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder verstrekken we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Lisserbroek: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie, Vattenfall & Delta, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €5.150 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Lisserbroek aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.800 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €240,00 tot €550,00 per element.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Lisserbroek. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met populaire en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Lisserbroek!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Lisserbroek: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Lisserbroek

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bieden we handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Lisserbroek.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, vloer, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lisserbroek vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Abbenes, Sassenheim en Buitenkaag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Lisserbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lisserbroek?

Dit energie maatwerkadvies Lisserbroek is een advies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan biedt per maatregel de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 t/m €295,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Lisserbroek aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de geschatte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Lisserbroek voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Ga naar RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie