Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Abbenes

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Abbenes is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energierapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies doorzoek je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de mogelijke duurzame opties. Het energiebesparingsadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een rapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderwerp toont het rapport de minimale prijzen, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Abbenes die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-abbenes

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te reduceren In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze professional neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Abbenes (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een schema met diverse energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitenmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. De juiste adviesbureaus zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om enkele offertes op te zoeken van professionele adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Abbenes.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en analyseert welke mogelijk interessante maatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Abbenes laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Abbenes vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Het is wijs om een adviesbureau uit jouw eigen regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je adres details van goede bedrijven die werken in de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Abbenes

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Abbenes die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bieden we informatie rondom de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over HR+++ glas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Abbenes

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4405,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5050,00€600,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4805,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3065,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€37,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €35,00€28,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Abbenes is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Abbenes: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Essent & Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.800 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Abbenes aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €165,00 tot €450,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Abbenes. Bijgaand lees je een schema met impactvolle en betaalbare maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Abbenes!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Abbenes: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Abbenes

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder delen we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Abbenes.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, gevel, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Abbenes afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Burgerveen, Buitenkaag en Leimuiderbrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Abbenes

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Abbenes?

Een energie maatwerkadvies Abbenes is een plan met een plan van aanpak voor de vergroening van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €175,00 tot en met €310,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €250,00. Het is aan te raden om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Abbenes op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Abbenes voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie