Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Leimuiderbrug

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Leimuiderbrug is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt de diverse opties. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke opties een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energieplan vind je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de investering, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Leimuiderbrug die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-leimuiderbrug

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verminderen. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Leimuiderbrug (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsadvies geef je inzicht in uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Erkende adviesbedrijven kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om meerdere offertes te ontvangen van gecertificeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een advies met investeringen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Leimuiderbrug.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop mailt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Leimuiderbrug laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Leimuiderbrug vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energieadviseur. Het is nuttig om een energie-specialist rondom je woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel check je contactgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Haarlemmermeer. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Leimuiderbrug

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Leimuiderbrug die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder introduceren we de belangrijkste duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over gevel isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Leimuiderbrug

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1765,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11950,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4950,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2925,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€50,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €28,00€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Leimuiderbrug is een hele goede keuze. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder behandelen we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Leimuiderbrug: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie, Vattenfall & Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.550 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Leimuiderbrug kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor het water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €170,00 tot €525,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Leimuiderbrug. In de box hieronder vind je een lijst met krachtige en niet al te dure duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Leimuiderbrug!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Leimuiderbrug: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieadvies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Leimuiderbrug

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje kan je aan de slag met nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Leimuiderbrug.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, dak, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk ook diverse regionale subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Leimuiderbrug aanvragen in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Beinsdorp, Weteringbrug en Nieuw-Vennep).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Leimuiderbrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Leimuiderbrug?

Dit energie maatwerkadvies Leimuiderbrug is een plan met verschillende opties voor het vergroenen van een pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Met behulp van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is nuttig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Leimuiderbrug aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de opbrengsten per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Leimuiderbrug voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie