Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Weteringbrug

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Weteringbrug biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport doorzoek je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de populaire investeringsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de geschatte kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Weteringbrug die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-weteringbrug

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een erkende specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Weteringbrug (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele energie-expert. De juiste EPA-adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs zijn vrij in hun pricing. Wij adviseren om meerdere offertes op te zoeken van deskundige energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een schema met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Weteringbrug.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur loopt door de woning en onderbouwt welke groene maatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop verstuurt hij een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderdelen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Weteringbrug laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Weteringbrug vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Ze kennen het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van goede energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Haarlemmermeer. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Weteringbrug

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Weteringbrug die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids bespreken we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over bodem isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Weteringbrug

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4600,00€470,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11875,00€730,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4580,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3145,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€48,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €19,00€30,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Weteringbrug is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte vind je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Weteringbrug: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent of Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €4.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Weteringbrug bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het gebruik van warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.200 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 t/m €400,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Weteringbrug. Onderstaand vind je daarom een overzicht met praktische en laag geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Weteringbrug!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Weteringbrug: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Weteringbrug

De meeste panden in Provincie Noord-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Weteringbrug.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isolatie van (spouw)muur, wanden, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Weteringbrug opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nieuw-Vennep, Abbenes en Burgerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Weteringbrug

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Weteringbrug?

Het energie maatwerkadvies Weteringbrug is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat je zien welke opties jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €190,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €235,00. Het is verstandig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Weteringbrug op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Weteringbrug voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie