Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Burgerveen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Burgerveen zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en verkent wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport vind je in detail de kosten en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het advies is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over een kostenbegroting wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Burgerveen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-burgerveen

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minderen. In het document wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Burgerveen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport bevat een weergaven van alle vergroeningsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. De juiste adviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om minimaal 2 offertes te verkrijgen van gediplomeerde bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Burgerveen.

 4. Het energierapport doornemen

  Een energieadviseurs komt op locatie en rekent uit welke werkzaamheden het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gefundeerd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen noteren ze informatie zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Burgerveen laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Burgerveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Het is wijs om een energie expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van kwalitatieve energie specialisten die werken in de gemeente Haarlemmermeer. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Burgerveen

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Burgerveen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids check je de meest voorkomende maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over dak isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Burgerveen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (klik voor meer info)€2095,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11650,00€675,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4880,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3165,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€385,00€30,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,10€6,65 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Burgerveen is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Burgerveen: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Engie of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Delta. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Burgerveen kopen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.800 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Burgerveen. Bijgaand verstrekken we een weergave met handige en goedkope energiebesparende maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Burgerveen!

Vraag adviesgesprek aan en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Burgerveen: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Burgerveen

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder vind je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Burgerveen.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van ramen, (spouw)muur, vloer, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Burgerveen afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Boesingheliede, Leimuiderbrug en Beinsdorp).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Burgerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Burgerveen?

Een energie maatwerkadvies Burgerveen is een rapport met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situatie is dit rapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke maatregelen jouw woning verduurzamen. Door middel van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €180,00 tot ongeveer €310,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Burgerveen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het appartementencomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Burgerveen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Check RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie