Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Boesingheliede

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Boesingheliede zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en beoordeelt wat de opties zijn. Het energieplan laat jouw zien welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies beschrijven ze gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is ontworpen voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een aanbevelingen-rapport met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per keuze vind je het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Boesingheliede die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-boesingheliede

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparende maatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Boesingheliede (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geef je inzicht in diverse energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk adviseur. Betrouwbare adviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is slim om enkele offertes op te vragen van gekwalificeerde adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal ontdek je een weergave met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Boesingheliede.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en stelt vast welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel toont het rapport eigenschappen zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Boesingheliede laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Boesingheliede vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie specialist. Het is aan te raden om een expert uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder verstrekken we adres details van mogelijk interessante energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Haarlemmermeer. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Boesingheliede

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Boesingheliede waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder bieden we informatie rondom de belangrijkste maatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Boesingheliede

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (meer over woningisolatie)€2380,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4835,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4850,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3100,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€345,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Boesingheliede is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand delen wij relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Boesingheliede: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Eneco, Essent of United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Boesingheliede laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) is er al voor €3.400 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €190,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Boesingheliede. Onderstaand delen wij een weergave met effectieve en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Direct persoonlijk energieadvies in Boesingheliede!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Boesingheliede: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het concept plan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Boesingheliede

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Holland moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand doorzoek je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Boesingheliede.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van gevel, wanden, dak, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Boesingheliede aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zwaanshoek, Beinsdorp en Vijfhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Boesingheliede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Boesingheliede?

Dit energie maatwerkadvies Boesingheliede is een rapport met concrete maatregelen voor de vergroening van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de geschatte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Door middel van dit besparingsplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot wel €315,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €265,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Boesingheliede op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Boesingheliede voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie