Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw-Vennep

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw-Vennep geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en analyseert waar de kansen liggen. Het energieplan verduidelijkt welke opties het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen check je uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een verduurzamingsplan met alle potentiële maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel check je de geraamde kosten, de besparing en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuw-Vennep die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-vennep

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de prijs is, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze adviseur analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige vakman. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw-Vennep (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit adviesrapport biedt een lijst met verschillende energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. Deskundige vakmensen kan je bekijken op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om 2 of 3 offertes te zoeken van gediplomeerde bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een advies met groene maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw-Vennep.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau loopt door de woning en zoekt uit welke mogelijk interessante maatregelen passen bij de woning. Op basis hiervan krijg je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen check je aspecten zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw-Vennep laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Nieuw-Vennep vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een erkende expert. Het is goed om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we namen en adressen van kwalitatieve energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Haarlemmermeer. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
VuturaLorentzlaan 992105TSHeemstede
SD EnergielabelRembrandtplein 832162EDLisse
Rene Rijs InmeterFloraplein 412181RVHillegom
Staal VastgoedCamplaan 122103GWHeemstede
Energielabel en HuisDelftlaan 437II2025LWHaarlem
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nieuw-Vennep

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw-Vennep die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder bespreken we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over vloer isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuw-Vennep

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1845,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€710,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5075,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2865,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€400,00€50,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €5,35€8,10 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Nieuw-Vennep is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je halen uit een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder vind je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuw-Vennep: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie of Delta, Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.550 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuw-Vennep aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 – €375,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Nieuw-Vennep. In het gedeelte hieronder vind je daarom een overzicht met populaire en voordelige vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Nieuw-Vennep!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nieuw-Vennep: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies geeft ook inzicht in wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Nieuw-Vennep

Alle huizen in Provincie Noord-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bieden we handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw-Vennep.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, (spouw)muur, gevel, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Haarlemmermeer heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Haarlemmermeer zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Nieuw-Vennep afsluiten in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Cruquius, Burgerveen en Boesingheliede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Haarlemmermeer.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nieuw-Vennep

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw-Vennep?

Dit energie maatwerkadvies Nieuw-Vennep is een advies met concrete maatregelen voor het vergroenen van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €180,00 tot wel €335,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €265,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw-Vennep te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief het kostenplaatje en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuw-Vennep voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie